U bent niet de eerste en niet de enige die zich tot ons wendt met de vraag of wij eens kunnen kijken of wij “iets hebben wat hier op lijkt”. Men komt dan vaak met een aantal stukken of onderdelen van een oud zwenkwieltje, een haperend verroest slot, een kastschuifje dat niet meer schuift of een scharnier met te veel speling. Ontbrekende knoppen of gebroken handgrepen zijn ook geen zeldzaamheid.

 

In het merendeel van deze gevallen kunnen wij een oplossing bieden. We kunnen namelijk putten uit een aanzienlijke voorraad antiek hang– en sluitwerk, meubelbeslag en onderdelen. En, hebben wij geen pasklare oplossing voor handen, dan gaan wij ernaar op zoek. Een oplossing zal er komen.

 

Naast de op deze pagina genoemde en geďllustreerde onderdelen beschikken wij ook over een grote collectie authentieke (houten) onderdelen van meubelen of kunstvoorwerpen zoals pootjes, bolpoten, ornamenten, knoppen, of kleerhaken. Of kristallen pegels van kroonluchters, handgevijlde schroeven, fittingen, antiek glas, bedschroeven, tafelbladverbinders, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken. En wat ons betreft: vragende mensen kunnen geholpen worden.

Restauratie-atelier Tim Schoenmakers

Onderdelen

CONTACT

SLEUTELPLATEN

SERVICE & PARTS

SLOTEN

SCHARNIEREN

WIELEN

KNOPPEN

HANDGREPEN

OVERIGEN