Op deze pagina treft u een aantal voorbeelden aan van allerlei verschillende restauratieprojecten. Het is, net als de overige gepresenteerde projecten slechts een greep uit de door ons gerealiseerde projecten. Hebt u gericht interesse in onze ervaring met een bepaalde discipline of techniek aarzel dan niet het ons te vragen. Op verzoek willen wij u graag uitgebreidere informatie en voorbeelden geven van restauratie-ingrepen die wij ooit hebben toegepast.

 

Foto 1: Herfineren van de onderkast van een 18e eeuwse Hollandse kabinet.

 

Foto 2 en 3: Een 18e eeuwse Louis VXI eikenhouten bureau zoals ze bij ons is aangeleverd en zoals deze door ons weer bij de klant is afgeleverd.

 

Foto 4: Draaimechanisme van een 19e eeuwse bureaustoel waarbij een van de spaken is vervangen en een zelf gedraaid hardhouten loopwieltje is aangebracht.

 

Foto 5 en 6: Een zachthouten keukenkast met een ontbrekende deur, rotte poten, 2 bijgemaakte onderdeurtjes en een bonte kermis van afwerklagen voor en na restauratie.

 

Foto 7: Van een bed is een van de sierknoppen van de bedposten verdwenen. De knop is van mahonie hout gedraaid en afgewerkt zoals de originele knoppen.

Restauratie-atelier Tim Schoenmakers

Allerlei

RESTAURATIE

CONTACT

FOTO 1

FOTO 2

FOTO 3

FOTO 4

FOTO 5

FOTO 6

FOTO 7