Restauratie-atelier Tim Schoenmakers

Restauratie

HOME

CONTACT

ALLERLEI

CUYPERS ALTAAR

BEELD

AARDEWERK/PORSELEIN

SCHILDERIJEN

SCHEEPSTIMMERWERK

BOULLE KLOK

Bij de restauratie van uw waardevolle bezittingen leggen wij ons met name toe op zowel massief houten alsook gefineerde meubelen. Hierbij hanteren we naast de traditionele meubelmakertechnieken verschillende disciplines waaronder fineer-, intarsia-, marqueterie-, parqueterie- en sculpteerwerk. Daarnaast beheersen wij de verschillende afwerkmethodes zoals vergulden, politoeren en boenen. Uiteraard maken wij bij het restaureren in beginsel gebruik van authentieke materialen. Te denken valt hier aan hout uit het zelfde herkomstgebied en uit de zelfde periode als waar het betreffende meubel oorspronkelijk van werd vervaardigd. Maar ook zo veel  mogelijk authentiek hang– en sluitwerk, vitrineglas, etc.

 

Naast met name (antieke) meubelen restaureren wij voorwerpen zoals: schilderij- en spiegellijsten, kroonluchters en verlichtingsornamenten, interieurstukken (trappen, trapleuningen, ramen, deuren, kozijnen, lambrisering) en kunstnijverheidvoorwerpen (beelden, ornamenten, etc.) van uiteenlopende aard en materialen. Vanzelfsprekend kunt u bij ons ook terecht voor zaken als bestrijding van ongedierte en schimmels die de staat van uw bezittingen ernstige schade toe kunnen brengen. En, voor het opnieuw stofferen van uw gerestaureerde meubelen werken wij nauw samen met een aantal gerenommeerde stoffeerders.

 

Via onderstaande links treft u foto’s aan van een aantal van de tot dusver door ons gerealiseerde restauratieprojecten. Voor onze overige dienstverlening verwijzen wij graag naar de diverse links op onze homepage.