Restauratie-atelier Tim Schoenmakers

Marmer/natuursteen

CONTACT

Marmer of natuursteen wordt reeds eeuwen lang gebruikt als materiaal voor het vervaardigen van bijvoorbeeld tafelbladen of dekbladen voor commodes, nachtkastjes of piŽdestals (zuil).

 

De natuur heeft in de steen prachtige kleurschakeringen en een adertekening aangebracht die voor ieder stuk uniek is en zo goed als onmogelijk te imiteren is. Een goede zorg voor een marmeren blad verdient dan ook de nodige aandacht. Sommige steensoorten zijn poreuzer of brokkeliger dan anderen en zijn daardoor kwetsbaarder en dus sneller beschadigd.

 

Nu kan een defect marmeren blad vervangen worden, maar gezien het kostenaspect, maar zeker ook vanwege het eigen karakter van een blad is het vaak interessanter om een blad te restaureren. Ook die mogelijkheden bieden wij.

 

Bij de restauratie van marmer of natuursteen beperken wij ons niet tot dekĖ of tafelbladen, maar kunnen wij u ook van dienst zijn, mocht u een beeld of ornament hebben waar iets aan mankeert. Uiteraard geldt dat ook voor tuinbeelden of ornamenten.

DIVERSE MATERIALEN